inspiration

wahai masa depan, engkau masih didalam keghaiban. maka aku tidak akan pernah bermain dengan khayalan dan menjual diri hanya untuk sebuah dugaan. aku pun tidak bakal memburu sesuatu yg belum tentu ada, kerana hari esok mungkin tidak ada sesuatu, esok hari adalah sesuatu yg belum diciptakan dan tidak ada satupun darinya yg dapat disebutkan.

" semakin jauh aku darimu.. semakin dekat pula KAU menghampiri aku.. semakin cuba ku dekati.. semakin kuat pula kau mendugai aku.. OH ALLAH.. Maha Pemurah .. Maha Sempurna.. kerdilnya diriku di hadapanmu.."

Saturday, 22 June 2013

Kenang daku dalam doamu :")

Assalamualikum!

again! hye! alhamdulillah, mood nk menaip datang lagi..
so, without wasting korng punye mase, saya terus msuk ke tjuk entry kali ni ye!

: kenang daku dalam doamu :


that's it! s

| doa seseorang kepada saudaranya *sedangkan saudaranya itu tidak mengetahui adalah doa yang pasti diperkenankan kerana disisinya ada malaikat yg ditugaskan setiap kali ia mendoakan kebaikan untuk saudaranya. Maka malaikat tg ditugaskan itu berkata: " amin, bagimu seperti itu juga! " |

DOA pengikat persaudaraan!!!

ok, untuk memendekkan cerita, pernah tak kita doa untuk saudara kita?
tak kira kenal atau tidak..
contohnya,

in any situations, tiba2 ternampak budak kecil jual makanan tepi jalan...
dalam hati , atau diluahkan melalui mulut,  adakan kita terdetik nak doakan kebaikan  kpd budak tu?

" YA ALLAH, keisannya budak tu, semoga KAU permudahkan jalan hidupnya, berikan kekuatan padanya dan murahkan rezeki nya. "

mesti pernah lalui moment2 mcm tu kan??

nabi MUHAMMAD S.A.W ada menyebut antara doa yg dimakbulkan adalah doa yg dibuat dalam keadaan saudaranya tidak mengetahui.

so? TERsangatlah digalakkan dan baik untk kita saling doakan yg terbaek , walaupun tanpa pengetahuan orang yg didoakan.

bila kita teringat kawan2 kita, terus je kita doakan kesejahteraan buat mereka.. walau di mana mereka berada!! walaupun terpisah bertahun2, walaupun tak berhubung for years,kirikmkan doa walalupun cuma terlintas dlm hati.

doa dijadikan pengikat kasih,
dikirim untukumu bukti kasih.. :)

cukup stakat ni for this entry.
lain kali saya jenguk lagi blog ni.
assalamualaikum.

p/s: keselamatan iman jauh lebih penting daripada keselamatan anggota badan. ^.^

No comments:

Post a Comment