inspiration

wahai masa depan, engkau masih didalam keghaiban. maka aku tidak akan pernah bermain dengan khayalan dan menjual diri hanya untuk sebuah dugaan. aku pun tidak bakal memburu sesuatu yg belum tentu ada, kerana hari esok mungkin tidak ada sesuatu, esok hari adalah sesuatu yg belum diciptakan dan tidak ada satupun darinya yg dapat disebutkan.

" semakin jauh aku darimu.. semakin dekat pula KAU menghampiri aku.. semakin cuba ku dekati.. semakin kuat pula kau mendugai aku.. OH ALLAH.. Maha Pemurah .. Maha Sempurna.. kerdilnya diriku di hadapanmu.."

Wednesday, 21 August 2013

life status updating!

Assalamualaikum!

ok! dah lame x membebel sorang2 dalm laman ini.. Y.Y
was sooo busy kat kampung..
busy ke cik siti oi?
biasala.. cuti post-dip perlu diisi dengan perkara2 berfaedah....
so, kepulanganku ke kampung halaman ibuku, iaitu d muor, menyebabkan suasana di muar bertambah meriah n ceria.. waa gitu. hehe #perasan.
sebenarnya, the goals , oh tidak my parent punye niat hntrku ke sana semata2 nk suruhku belaar jahit, masak, buat kek. haaa, pakej gituuuu...
diriku yg sedang menanam anggur d rumah terpaksa ikut je permintaan diorang.. haha.. nk jadi anak mithali la kononnye.. walaupun hati berat nk tngglkan bumu kelantan for almost sebulan lebih...
so, alhamdulillah, skills for masak, jahit, baking cake dah smkin improve rasenye.. hasil semngt yg kental duduk sana.. tahan punye tahan.. time ramadhan laaa yang sebak kan..
yela mana taknye, kekadang mak2 sedara n sepupu datang bukak pose skli.. kita tgk diorang happy je bukak ngan family d sisi.. sobss
ada skli tertumpah jugak la air mata time suap nasi dalam mulut.. time tu jugak la ko nak nangis ye cik siti!! seriously, malu sngt2 time tuuu...
mak sdara siap ckp " aja rindu umi ehhhh"
" eh x delaa" ( padahal time tu memng dah basah pipi ) haha.. haihh.. sensitif btoll laaa.. geram!!!
ok la.. so sbulan lebih keberadaanku di sana... was so happy n enjoyed! 2 hari before raye family datang..
so this year, my mom's turn. :)
so, jumpe jugakla ngan diorang before raye.. sempat pose 1 hari sama2.. haha #kesian
5 days kt muar, kami kena gerak ke perak pulak, kampung abah, which is dkt teluk intan.. alaaa, yang ada menara condong tuuuu... condong tauu, klu x percaya pi la sndiri tgk. pastu ukur brapa degree kecondongan itu ye.
so, tahun ni raye, alhamdulillah! x terlambatkan nak ucapkan ...


" selamat hari raya aidilfitri, maaf zahir dan batin"


maaf ada salah silap  depan belakang, atas bawah, luar dalam ye. we all make mistakes.
for sure suatu mase nnti waktu kita semua dihisab adalah saat yg paling mendebarkan.. kite x mahu menyesal di saat itu nnti. harap kita semua, yg msih bernafas, yg msih lgi boleh menjejak kaki di ats bumi dapat  saling maaf memaafkan , jgn berdendam antara satu sama lain, try to forget all the pain n get a better life!! no regret! no heart-broken! okay? #cintaislam


oh, nk update life status skrang

1) on da way nk busy2 buat persedian msuk degree OT di uitm puncak alam, again. :') alhamdulillah!
2) busy jugak jadi maid sementara d rumah ( as usual la) nk harap sapa lagiii Y.Y

oh, about USM tu, kecewa tauuu.. haha, no no no, it's all about faith. saya percayakan takdir, rezeki.
system told that they can't accept me sbb mase tu minitranskrip diploma uitm x dapt lgi, n then sjil tamat diploma pun x de lagi.. so mcam something yg x cukup la kan.. mase intrview tu pun bagi result2 smapi sem 5 jew.. haha... tapi result MUET kena ada la. sistem yg kata, x taula kan. kita terima je. i know HE has a big plan for me. for sure, perancangan ALLAH jauh lebih baik kan? :')


okla, smpi sini saje teman2.. :)
me nak stop naip dah.
Assalamualaikum.






No comments:

Post a Comment