inspiration

wahai masa depan, engkau masih didalam keghaiban. maka aku tidak akan pernah bermain dengan khayalan dan menjual diri hanya untuk sebuah dugaan. aku pun tidak bakal memburu sesuatu yg belum tentu ada, kerana hari esok mungkin tidak ada sesuatu, esok hari adalah sesuatu yg belum diciptakan dan tidak ada satupun darinya yg dapat disebutkan.

" semakin jauh aku darimu.. semakin dekat pula KAU menghampiri aku.. semakin cuba ku dekati.. semakin kuat pula kau mendugai aku.. OH ALLAH.. Maha Pemurah .. Maha Sempurna.. kerdilnya diriku di hadapanmu.."

Monday, 4 March 2013

no end point

Assalamualaikum :)

hey kamu! kamu! kamu! ye anda yg bertuah bace blog saye...  *excited? nk story2 cket boleh?
1/3/2013 marked the end of my last practical day for psychiatric, which also means....
end of my diploma!!!!
yeay!!! clap for me? alhamdulillah ..

14 weeks!!!  hospital muar was my last clinical setting dat i've choosed..
so, for 14 weeks.. of coz, so much knowledge n priceless experiences dat i've gained..
initially, for the first up to 2nd week , x boleh tipu yang rase takot tu sngt2 la ada to face this alone! coz i'm the only one who didn't have a partner to be with!!
but alhamdulillah, god still give me strength...
alhamdulillah again, i got 2 other KKM students posting  on the same day for my first day in psychiatric!!! and what most important and unexpected was we worked in psy for 7 weeks together-gether!! wahhh! perfect time! what a beautiful plan from god. He knows me well. i knew it!!! thanks god! ^.^

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

hmmm, ape lagi nak cerita eh? overall kisah i buat clinical kat hospital muar ...... best :) all therapists,stuff, doctors, nurses were soo good to me, i appreciate it, thank you!

so MEDICAL NEURO vs PSYCHIATIC 

which one is better huh?
ok, secara keseluruhan lah orng kata.. i'm so in love with medical neuro.. walaupun pnatnye tuhan jelah yang tahu, tapi kepuasan, keseronokan tgk patient ada improvement is the best feeling ever!! hilang semua rase letih , penat tgk diorang happy :)

ok, moment yang menakutkan buat medical neuro ialah pd saat kita naik ats wad.. so, di sini, ur ability will be tested! muahahaha.. but i just love pergi wad.. buat exercises, pt educations, n most important tgk suasana dlm wad!! haha :) yg part paling annoying, some doctors ade je yang perli "ot ye? over time / operation theater " ok.. cukup la tu doctor klu nk bergurau.. haihh..

ok, bile kena switch psychiatric pulak, yang ni seriously perlu otak yg kreatif!!! sangat2 kreatif!!
arghhh, walaupun bidang ni x mncabar minda sngt seprti medical neuro, tapi hari2 rase cam nak mase tu cepattt je berlalu.. sbb i kena buat mcm2 aktiviti untk pesakit.. pesakit bukannya knak2.. yg tua2.. muda2.. drug addicts mostly orng muda.. klu orng tua.. schizophrenia or depressive disorder.. hmm.. yg ni leceh nk pkir hari2 buat aktiviti ntuk diorang.. klu i, i bagi maen carrom je, senang!! haha.. x pon karaoke! ha.. ni 2 things dat my patients mostly love to join!!

ape-ape pon, kenangan posting d hospital muar sngtlah best!

di sni i nak ucapkan jutaan terima kasih ats segala ilmu yg dicurahkan kpd kami student OT ni..
dan x lupa maaf dari hjung rmbut ke hujung kaki , salah silap... mohon diampunkan..
terima kasih sekali lagi,
semoga kita jumpe lagi!!!

with lots of love,
STUDENT ot  UITM :)