inspiration

wahai masa depan, engkau masih didalam keghaiban. maka aku tidak akan pernah bermain dengan khayalan dan menjual diri hanya untuk sebuah dugaan. aku pun tidak bakal memburu sesuatu yg belum tentu ada, kerana hari esok mungkin tidak ada sesuatu, esok hari adalah sesuatu yg belum diciptakan dan tidak ada satupun darinya yg dapat disebutkan.

" semakin jauh aku darimu.. semakin dekat pula KAU menghampiri aku.. semakin cuba ku dekati.. semakin kuat pula kau mendugai aku.. OH ALLAH.. Maha Pemurah .. Maha Sempurna.. kerdilnya diriku di hadapanmu.."

Tuesday, 4 June 2013

satu hari yang sarat dengan aktiviti

Assalamualaikum semua.. :)

" hidup hanya sebuah persinggahan , pasti ada perhentian, begitu aturannya "

just love this quote...

ok, sihat semua ye! *cewah, cam ramai je bace blog ko ja* ( x kesaaa ) haha
2 mnggu lepas sudah ke shah alam , tujuannya semata-mata  hendak amik mini transkrip dan sjil tamat belajar, di mana lagi, kalu x kat induk UITM shah alam tu haaa..

so, untk pendekkan crtita, i ke sana wif my sis..
at the same time, janji ngan dayah n ina jumpe kt shah alam nanti..
so, sampi je sana, kitorang terus pi rumah dayah, rehat2, mandi semua...
adik i sampi je, dia kena pi rumah sepupu, tolong bisnes online, kebetulan dia freee sngt kan.. habis bljar mtrik bukan ada buat aoe2 pon, baik dia cari duit! hahaha.. kakak dia? alaaa~ lain skit.. i jadi maid je kt rumh.. x pe, i memng suke bab2 mengemas, membasuh , memasak semua niii.. -.-
so, pagi2 kul 9 dah brtolak nk ke uitm.. sebelum tu, kita makan roti canai dulu! :) yes! we r malaysian! roti canai wajib kottt..
hbis he makan, cepat2 pi uitm, dengan berbekalkan tenaga lps makan tdi, kitorang amik bas ke sana..
just for a few mins, sampi la sana..
cepat2 kita settlkan bnda ni..
good for us, x ramai orang kt unit konvo tu!
so, cepat je la kita dapat settle hal ni, alhamdulillah!! dah dapat pon minitranskrip n sjil tu.. so senang la lps ni klu nak apply ape2 kan. :)

after about an hour kt sane, dah dapt semua yang diaimedkan kt uitm tu, kitorng pi SCM.. tgk wayang! cket je orang time tu sbb office hour, mane x cketnye kan.. hua3..
sempat jugak janji ngan nyah n fiqa kt  nk jumpe kt sane.. alhamdulillah, dpt jumpe ngan fiqa je.. xpe2.. nyah, x de rezeki lagi nk jumpe ngan dia.. heee..
hbis je tgk wayng, trus blik shah alam.. ptg tu ronda2 sekejap kt PKNS.. dah lame x jejalan kat sane.. malam tu pulak kak dayah bawak pi uptown.. best dapat keluar ngan diorang!
makasihh ya! udah lama kita nggak ketemu gitu, akhirnya bisa juga! ;)

ape-ape pon, kawan bair berjauhan, x dapt tgk muke pon x pe, asalkan kita sntiasa keep on contact each other.. paling penting, saling doakan kesejahteraan sama2..
niat sayang lillahita'ala! :D
so, sampi sini je la crta i kali ni~!
have a good day u ools!

assalamualaikum.


No comments:

Post a Comment